Miért éri meg ganodermás kávét fogyasztani?
Miért éri meg ganodermás kávét fogyasztani?
Posted on 2015-09-23 by Dr. Dóda Ildikó in Gyógygomba hírek
A ganodermás kávé, mint egészséges ital, fokozatosan ismertté és elfogadottá vált az emberek körében a világ minden tájékán, hisz hozzájárulhat a fizikális és mentális egészségünk megőrzéséhez.
Milyen egészségügyi előnyei lehetnek a ganodermás kávénak?
Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) a legismertebb gyógygombánk, melynek legfontosabb feladata az immunrendszerünk támogatása, májunk, valamint szív- és érrendszerünk védelme.
A benne lévő triterpéneknek köszönhetően adaptogén, allergiaellenes és vérnyomáscsökkentő hatású. Emellett gyulladáscsökkentő, vírusellenes, parazitaellenes, gombaellenes, cukorcsökkentő, koleszterinszint csökkentő és májvédő hatása is régóta ismert. Fontos tudnunk, hogy a ganoderma gátolja a vérlemezkék összecsapódását is, mely segíthet a vérrögösödés megelőzésében.
A Ganoderma lucidum legfontosabb igazolt 10 egészségügyi hatása:
1. tumor ellenes
2. májvédő és méregtelenítő
3. szív- és érrendszeri hatás
4. öregedés késleltető hatás
5. idegrendszer erősítő hatás
6. vérnyomás szabályzó hatás
7. vércukorszint szabályozás
8. krónikus légúti gyulladásokat és allergiákat csökkentő hatás
9. túlérzékenység csökkentése
10. szépségápolás.
A kávé jótékony hatásai is már régóta ismertek. Most sorba szedtük, miért is éri meg naponta kávét fogyasztanunk:
1. A kávé antioxidánsok forrása: míg a gyümölcsök és zöldségek a leggazdagabb antioxidáns források, kiderült, hogy az amerikaiak számára a kávé a legelterjedtebb antioxidáns, a fekete teát és a banánt megelőzve. Meglepő módon, mind a koffeintartalmú és mind a koffeinmentes kávéknak hasonló az antioxidáns tartalmuk.
2. A kávé fokozza az anyagcserét: tanulmányok azt is bebizonyították, hogy a kávé a testsúlyra is kedvező hatást gyakorol. A reggeli csésze kávé jelentősen – mintegy 10 százalékkal- felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal tudja a testsúlyt is kis mértékben csökkenteni.
3. A kávé javíthatja a rövid távú memóriát: a koffein serkenti az agy működését, ezáltal javíthatja emlékezőképességünket is. Ezen kívül a kávé csökkenti a béta-amiloid szintjét. Ez a fehérje felelős az agyban az Alzheimer-kór kialakulásáért.
4. A kávé jót tesz a fogaknak: a pörkölt szemes kávé antibakteriális hatású, így pl. a Streptococcus ellen is kiváló, amely a fogszuvasodás kialakulásában játszik szerepet.
5. A kávé segíthet megelőzni vagy akár megszüntetni a fejfájás: a koffein az egyik fő összetevője a migrén elleni gyógyszereknek. A reggeli első kávé fogyasztása sokak számára a reggeli ébredéses fejfájás megszüntetője is egyben.
A ganodermás kávéban összegződik a ganoderma és a kávé jótékony hatása, ráadásul isteni finom is. A naponta fogyasztott megfelelő mennyiségű ganodermás kávé segít megvédeni hosszú távon egészségünket.
Meleg szeretettel ajánljuk a Dr. Ganolife kávékülönlegességeket, melyek kiváló minőségű BIO kávébabból és magyar, BIO termesztésű ganoderma gombaporból készült egészségbarát kávékeverékek, melyek nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat és tartósítószereket.
Kezdje a reggelét minden nap egy ínycsiklandozó, egészséges ganodermás kávéval!
Kellemes kávézást kívánunk!
Források:
https://www.superganoderma.com
https://drganolife.hu