Miért éri meg ganodermás kávét fogyasztani?

2015.10.25 10:21

kávé 1.jpg

Miért éri meg ganodermás kávét fogyasztani?

Posted on 2015-09-23 by Dr. Dóda Ildikó in Gyógygomba hírek

 

A ganodermás kávé, mint egészséges ital, fokozatosan ismertté és elfogadottá vált az emberek körében a világ minden tájékán, hisz hozzájárulhat a fizikális és mentális egészségünk megőrzéséhez.

Milyen egészségügyi előnyei lehetnek a ganodermás kávénak?

Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) a legismertebb gyógygombánk, melynek legfontosabb feladata az immunrendszerünk támogatása, májunk, valamint szív- és érrendszerünk védelme.

A benne lévő triterpéneknek köszönhetően adaptogén, allergiaellenes és vérnyomáscsökkentő hatású. Emellett gyulladáscsökkentő, vírusellenes, parazitaellenes, gombaellenes, cukorcsökkentő, koleszterinszint csökkentő és májvédő hatása is régóta ismert. Fontos tudnunk, hogy a ganoderma gátolja a vérlemezkék összecsapódását is, mely segíthet a vérrögösödés megelőzésében.

A Ganoderma lucidum legfontosabb igazolt 10 egészségügyi hatása:

1. tumor ellenes

2. májvédő és méregtelenítő

3. szív- és érrendszeri hatás

4. öregedés késleltető hatás

5. idegrendszer erősítő hatás

6. vérnyomás szabályzó hatás

7. vércukorszint szabályozás

8. krónikus légúti gyulladásokat és allergiákat csökkentő hatás

9. túlérzékenység csökkentése

10. szépségápolás.

 

kávé 2.jpg

A kávé jótékony hatásai is már régóta ismertek. Most sorba szedtük, miért is éri meg naponta kávét fogyasztanunk:

1. A kávé antioxidánsok forrása: míg a gyümölcsök és zöldségek a leggazdagabb antioxidáns források, kiderült, hogy az amerikaiak számára a kávé a legelterjedtebb antioxidáns, a fekete teát és a banánt megelőzve. Meglepő módon, mind a koffeintartalmú és mind a koffeinmentes kávéknak hasonló az antioxidáns tartalmuk.

2. A kávé fokozza az anyagcserét: tanulmányok azt is bebizonyították, hogy a kávé a testsúlyra is kedvező hatást gyakorol. A reggeli csésze kávé jelentősen – mintegy 10 százalékkal- felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal tudja a testsúlyt is kis mértékben csökkenteni.

3. A kávé javíthatja a rövid távú memóriát: a koffein serkenti az agy működését, ezáltal javíthatja emlékezőképességünket is. Ezen kívül a kávé csökkenti a béta-amiloid szintjét. Ez a fehérje felelős az agyban az Alzheimer-kór kialakulásáért.

4. A kávé jót tesz a fogaknak: a pörkölt szemes kávé antibakteriális hatású, így pl. a Streptococcus ellen is kiváló, amely a fogszuvasodás kialakulásában játszik szerepet.

5. A kávé segíthet megelőzni vagy akár megszüntetni a fejfájás: a koffein az egyik fő összetevője a migrén elleni gyógyszereknek. A reggeli első kávé fogyasztása sokak számára a reggeli ébredéses fejfájás megszüntetője is egyben.

 

A ganodermás kávéban összegződik a ganoderma és a kávé jótékony hatása, ráadásul isteni finom is. A naponta fogyasztott megfelelő mennyiségű ganodermás kávé segít megvédeni hosszú távon egészségünket.

Meleg szeretettel ajánljuk a Dr. Ganolife kávékülönlegességeket, melyek kiváló minőségű BIO kávébabból és magyar, BIO termesztésű ganoderma gombaporból készült egészségbarát kávékeverékek, melyek nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat és tartósítószereket.

 

Kezdje a reggelét minden nap egy ínycsiklandozó, egészséges ganodermás kávéval!

 

Kellemes kávézást kívánunk!

 

ganoderma-kave.jpg

 

Források:

https://www.superganoderma.com

https://drganolife.hu