A Ganoderma "szolgáltatásai"

2013.07.12 08:42

A Ganoderma egy ritka különleges gombafaj, amely a fák törzsén növekszik és a fa segítségével táplálkozik.

Évezredek óta, a keleti gyógyászat szerves részeként a kínaiak, koreaiak, japánok gyakran használták igazi csodaként tekintve rá változatos jótékony hatásai miatt.

Tudományos nevén Ganoderma Lucidum, melyet a kínai gyógyászatban Linghzinek, a japánban Reishi-nek neveznek, évezredek óta olyan jelzőkkel illeték, mint a „Fiatalság elixírje”, „Halhatatlanság királynője”, „A növények koronázatlan királya”, „Csodagomba”.

 

Valóban a kimutatások szerint mai napig is ez Ázsia egyik leggyakrabban használt természetes gyógyászati eszköze, amely növeli a Qi-nek vagy Chi-nek nevezett életenergiát és segíti a testi lelki és energetikai egyensúly megteremtését.

A gomba alakja és színe alapján hat különböző típust különít el a keleti medicina, mely szerint a szín és forma magában hordozza az annak megfelelő szervre gyakorolt jótékony hatását is.

Piros-szív, zöld-máj, fehér-bőr és tüdő, lila-ízület, sárga-lép, fekete-vese. Ezek közül a legelterjedtebb a piros színű.

A vadon termő Ganoderma igen ritka és gyűjtése szakértelmet kíván, mert csak a fiatal és közepes életciklusában lévő gomba fejti ki terápiás hatását a megkeményedett beszáradt gomba akár mérgező is lehet. Napjainkban a gomba termelése szigorú feltételek mellet ellenőrzött formában történik, hogy a legmegfelelőbb módon legyen hasznosítható.

Lássuk minek köszönhető a csodálatos ereje:

Szerves Germánium – nagyon erős antioxidáns hatással bír, csökkenti a szabad gyökök károsító hatásait, véd az elektromágneses terek negatív hatásától, javítja a sejtműködést, megszabadítja a szervezetet a nehéz fémek toxikus hatásától. Optimalizálva az oxigén ellátást, javítja a szervek életfunkcióit. A szerves germánium különleges hatásai közé sorolható a sejtek és szervek elektromágneses mezejének a növelése, ezáltal növelve azok életenergiáját. Ilyen értelemben a Ganoderma szerves germánium tartalma spirituális sajátosságokat hordoz, épp ezért használták keleten meditáció előkészítésére.

Polizaharidok – az emberi testben az immunrendszerre kifejtett hatásuk jelentős, mivel növelik az antitestek számát, erősítve a szervezetet és potenciálva, annak öngyógyító működését.

Az adenozin hatására, csökken a vérzsír szint, kedvező hatást fejt ki a vérkeringésre, megakadályozva a koleszterin lerakódását és a vérrögök képződését.

A Ganodermából nyert több mint 100 triterpenoid nemcsak a trigliceridek és a koleszterin szintet csökkentik, hanem a hisztamin felszabadulást gátolva antiallergiás hatással is bírnak.

A Micellium marad azonban a gomba titkos alkotóeleme, amely egy sajátos fehérje szerkezet, ennek köszönhető a gomba az öregedés gátló hatása, megelőzve az öregkori elbutulást, frissen tartva a fizikai és szellemi funkciókat.

További ismertebb hatóanyagok közül megemlíthető a magas C-vitamin és B vitamin tartalma, ezeknek az egészségmegőrzésre kifejtett széleskörű hatásával.

A különleges összetevőknek köszönhetően a szervezetbe jutva a Ganoderma valóságos biológiai scanner-ként végigpásztázza a testet és ahol egyensúlyzavar van, ott elkezdi kifejteni méregtelenítő, savbázis egyensúlyt szabályzó, immunrendszer serkentő, regeneráló hatását.

Forrás:filantropikum.com